Een paar weken geleden zongen we bij de aftrap van de Hammer Brinkdagen en dat deden vóór de kerk aan de Brink.

Op 13 augustus 2022 waren we weer in Den Ham, nu niet vóór de kerk, maar IN de kerk aan de Hammer Brink. De predikant van de kerk, inmiddels een trouwe fan van ons koor, had ons daarvoor speciaal uitgenodigd en aan die uitnodiging gaven we natuurlijk graag gehoor.

Ondanks de warmte buiten die inmiddels ook bezit had genomen in de kerk waren er toch aardig wat belangstellenden. Hendrie Arnold praatte het programma aan elkaar met hele en halve waarheden over het ontstaan van de Lemelerberg en over de oude Hamse kerk. Ook spoorde hij de dominee aan om nu eens lid te worden van ons koor, maar hoe overtuigend dan ook, de dominee gaf geen krimp.

Maar het praten was natuurlijk bijzaak, het ging natuurlijk om het zingen uit ons rijke en gevarieerde repertoire wat zelfs voorziet in liedjes die prima passen in de omgeving waar we zongen. Door de vakantie was het aantal muzikanten wat uitgedund, maar ze speelden de sterren van de hemel en wij….wij zongen natuurlijk enthousiast en hadden geen last van de warmte, met uitzondering van onze dirigente Mieke, van wie de zweetdruppels van haar voorhoofd gutsten.

En toen we dachten dat we klaar waren, vroeg de dominee nog eens om een toegift en ook aan dat verzoek hebben we graag voldaan.