Nieuwjaarsreceptie 2023

Door |2023-01-17T09:05:34+01:00januari 17th, 2023|Bargzangers|

Na 2 jaar uitstel vanwege, je weet wel, mocht het weer: onze traditionele nieuwjaarsreceptie bij Zaal Dijk.

Op 4 januari 2023 stroomde de grote zaal al ver voor de officiële aanvangstijd vol met Bargzangers en hun partners. Het was meteen al een drukte van belang met uitwisselen van goede wensen voor het nieuwe jaar.

In een gloedvol openingswoord van onze voorzitter besteedde hij bijzonder aandacht aan de aanwezigheid van ons erelid Johan Zwinselman, het gemis door het overlijden van twee van onze leden, maar ook dat we in 2021-2022 toch nog zes nieuwe leden en een nieuwe muzikant konden verwelkomen.

Marco memoreerde dat het jaar 2023 in het teken zal staan van ons 20-jarig jubileum waarvoor de feestcommissie al plannen aan het beramen is.

Daarna kon het buffet worden geopend door onze gastvrouw Roelie.

Alsof we dagen niet hadden gegeten stortten we ons op het overheerlijke buffet waarbij met name de malse biefstukken gretig aftrek vonden.

Nienke en Arjan Rensink hadden een echte pub quiz voor ons georganiseerd. De beantwoording van de vragen was aan menige tafel voer voor overleg, spieken, discussie, etc. Maar uiteindelijk leverde het wel een winnaar op, zelfs drie!  Want Jan Bloten, Jennie en Lammert Ten Brinke eindigden ex aequo op 1e plaats. Daar zit natuurlijk een hoofdprijs aan vast: “Het organiseren van een activiteit voor de nieuwjaarsreceptie van 2024”.

De avond vloog voorbij en omstreeks 22.00 uur na de afsluitende “koffie met” verlieten we wel voldaan Zaal Dijk met de afspraak dat we een week later weer terug zouden komen om weer als vanouds te gaan repeteren.

Reacties uitgeschakeld voor Nieuwjaarsreceptie 2023

KERSTMARKT IN NIEUWLEUSEN

Door |2022-12-23T09:58:35+01:00december 23rd, 2022|Bargzangers|

Op zaterdag 10 december stonden we naar hartenlust, in de bijtende kou, in 5 sessies van een half uur te zingen en te spelen op de Kerstmarkt in Nieuwleusen. Jongens wat was het koud. We konden tijdens het zingen onze handen nog in de zaken houden, maar ach, die arme muzikanten…….maar geen klacht van ze gehoord. Bikkels!!! Er was, ondanks toch veel luisterend publiek aanwezig.

Maar er werd goed voor ons gezorgd want na ieder optreden konden we ons binnen lekker opwarmen en de inwendige mens versterken met volop aanwezige belegde broodjes en koffie. Fantastisch geregeld door de organisatie en geweldig om daar weer bij te zijn.

Reacties uitgeschakeld voor KERSTMARKT IN NIEUWLEUSEN

KERST BIJ DE DANTE

Door |2022-12-23T09:52:02+01:00december 22nd, 2022|Bargzangers|

Vrijdagmorgen 16 december 2022 hebben we voor de 2e keer dit jaar gezongen voor de bewoners van zorgcentrum De Dante in Ommen.

Om 9.30 uur werden we verwelkomt door een aantal gastvrouwen en voorzien van koffie of thee.

Hoewel we waren gekomen voor een kerstconcert, kon er niet aan ontkomen worden aandacht te schenken aan Ellen die deze dag 25 jaar werkzaam is bij de Baalderborg Groep. Zij kreeg allerlei cadeaus en van ons ontving ze naast een bos bloemen ook nog een luidkeels gezongen”: Lang zal ze leven. Ellen glunderde  van plezier. Daarna hebben we dit lied herhaald voor een aantal jarige bewoners.

Ons kerstrepertoire werd vrolijk meegezongen.

In de pauze werden we getrakteerd op een roomsoes bij de koffie. Na deze traktatie vervolgden we ons optreden waarbij zelfs de voetjes van de vloer kwamen met natuurlijk het hoogtepunt: de polonaise!

Zoals we gewend zijn voegden ook deze keer weer spontaan enige bewoners zich bij ons koor en natuurlijk was de gitaarspeler ook van de partij.

Een jonge bewoner hielp Mieke met de kleine instrumenten. Toen hij daar op een gegeven moment mee aan de haal ging moest Mieke tijdens het dirigeren alle zeilen bijzetten om die spullen weer terug te krijgen en weg te stoppen. Het was hilarisch om dat te zien.

Het was al met al weer een gezellige morgen en altijd weer fijn om voor deze mensen te mogen optreden. Zij hadden plezier en wij zeker niet minder!

Reacties uitgeschakeld voor KERST BIJ DE DANTE
Ga naar de bovenkant