Voor een goedgevulde zaal van Theater de Voorveghter in Hardenberg met ca. 250 mensen voerden we op 30 september 2022 samen met de Gramsbergse Sjompiesingers een avondvullend concert uit.

Voor ons zeker een hoogtepunt in de vele optredens die we dit jaar al hebben geven.

In 4 blokken, 2 voor en 2 na de pauze zongen we om beurten bekende liedjes uit onze repertoires.

Beide spreekstalmeesters kondigden de liedjes aan, ieder op hun eigen humoristische wijze soms, zoals het hoort, aangedikt met hele en halve waarheden. ‘

Het publiek had niet veel aansporing nodig want al snel werd er enthousiast meegezongen, meegedeind en meegeklapt.

De Sjompiesingers en wij hebben een aparte manier van presenteren en optreden. Dat maakt het samen uitvoeren van dit concert juist zo leuk. En er was geen sprake van concurrentie, maar wel veel plezier in het samen uitvoeren van het concert.

De Sjompiesingers, onder leiding van dirigent Corrie Mans, staan in tenues van diverse kleuren op een aanstekelijke manier te zingen. En de Bargzangers, onder leiding van Mieke Bruins, in hun nieuwe wintertenue, lieten weer een andere aanblik zien. Maar dat had allemaal geen invloed op het zingen, want daarin deden we niet voor elkaar onder. Dat bleek ook het uit 5e en laatste blok waarin we samen op het podium stonden, het publiek opstond en we luidkeels “Van voor naar achter, van links, naar re-e-echts” zongen. En alsof het nog niet genoeg was klonk bij het oorverdovende slotapplaus: “We want more, we want more, we want more……” En daar gingen we weer!

Het bleef nog lang onrustig, daar in Hardenberg…………….