‘Kerst in de Hongerwinter’ een levend kerstspel in Ommen

OMMEN – In Ommen worden momenteel voorbereidingen getroffen voor een opvoering van een historisch kerstverhaal.

Het Historisch Rijwielmuseum Ommen en vrijetijdskoor de Bargzangers uit Lemele hebben gezamenlijk het idee opgepakt om op vrijdag 16 december op het Kerkplein een openluchtvoorstelling op te voeren dat zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelt met als titel “Kerst in de Hongerwinter”. Ook voor de Ommer Midwinterhoornbloasers is een rol weggelegd in dit levend kerstverhaal.

“We vonden dat er in Ommen bijna niks gebeurt rond Kerst. Wij zitten met ons museum aan het Kerkplein. We kunnen wat doen met historische fietsen en kleding. Daarom kwam het idee om in de decembermaand op een koopavond Kerst in de Winter op te voeren”, aldus Gerrit Voort, voorzitter van het historisch rijwielmuseum die ook het kerstverhaal heeft geschreven.

Bargzangers

De Bargzangers waren direct enthousiast voor medewerking. Marco Eghuizen, voorzitter van de Bargzangers: “Toen Gerrit met dit idee kwam hebben we direct ja gezegd. We zijn een koor met een breed repertoire waar het zingen voorop staat”. Het koor is opgericht op 22 maart 2003 en bestaat uit enthousiaste mannen, die allemaal uit de omgeving komen. Ze worden muzikaal begeleid en het koor staat onder leiding van dirigente Mieke Bruins.

Kerst in de Hongerwinter wordt vrijdag 16 december twee keer opgevoerd: om 19 uur en om 20 uur. In een uur tijd kan het publiek kijken en luisteren naar een gesproken kerstverhaal met liedjes en muziek. Op de avond van de opvoering zullen midwinterhoornblazers de nodige blaassignalen laten horen om aan te geven waar in de binnenstad het kerstspel zich afspeelt.

Hongerwinter
De Hongerwinter in Nederland was de winter aan het eind van de Tweede Wereldoorlog van 1944 tot 1945 met een grote schaarste aan voedsel en brandstof. Het leidde, met name in de steden van West-Nederland, tot hongersnood.

V.l.n.r. Jan aan het Rot van de Ommer Midwinterhoornbloasers, Gerrit Voort van het rijwielmuseum en Marco Eghuizen van de Bargzangers voor het Historisch Rijwielmuseum waar het kerstspel wordt gehouden.

Door |2022-11-11T15:40:23+01:00november 11th, 2022|Bargzangers|Reacties uitgeschakeld voor ‘Kerst in de Hongerwinter’ een levend kerstspel in Ommen

Optreden Bargzangers Oldenhaghen

Het was een warme middag op 25 oktober 2022, maar liefst 21 gr. C. !!

En daar stonden we dan in ons WINTERTENUE te zingen voor de bewoners van het Ommense Woon- en Zorgcentrum Oldenhaghen. Dat wintertenue dragen we nu eenmaal als de “R” in de maand is, weer of geen weer!

In ieder geval waren de weersomstandigheden prima om de bewoners van Oldenhaghen een plezierige middag te bezorgen.

Het publiek leek in eerste instantie wat moeilijk op gang te komen, maar na het inzetten van de  “Amsterdamse Medley” en het lopen van de daarbij behorende polonaise kwamen ze echt helemaal los en werd er enthousiast meegezongen. En dat ze enthousiast waren bleek wel tijdens het praatje van onze spreekstalmeester toen iemand uit de zaal riep:  “en nu weer zingen”. Blijkbaar duurde dit verbale intermezzo iets te lang.

Het was voor ons ook heel bijzonder dat onder het publiek ook Johan Zwinselman,  oud-voorzitter, medeoprichter en erelid van de Bargzangers, aanwezig was. Het deed hem en ons goed dat hij er was en dat de Bargzangers nog steeds bestaan. Volgend jaar zelfs al 20 jaar!!

Met de belofte dat we volgend jaar graag weer terugkomen, werd dit optreden besloten.

Door |2022-11-01T13:17:24+01:00november 1st, 2022|Bargzangers|Reacties uitgeschakeld voor Optreden Bargzangers Oldenhaghen

Rollade Actie 2022

De kerst lijkt nog ver weg, maar voor dat je het weet is weer het zover dat je aan het kerstdiner zit.
Om je te helpen om dat kerstdiner tot een culinair hoogtepunt te maken, bieden De Barzangers uit Lemele weer de mogelijkheid om een overheerlijke rollade te bestellen.

De varkensrollade van ca. 1 kg, wordt ook nu weer geleverd door Slagerij Kouwen, dus kwaliteit verzekerd.
Ondanks alle prijsstijgingen waar we allemaal mee te maken hebben, geldt dat niet voor deze aktie want de prijs per rollade is nog steeds € 10,00!!

De opbrengst is bestemd als bijdrage voor de vervanging van onze geluids- en beeldapparatuur.
De rollade(s) word(en) op/omstreeks 9 december as. netjes thuis bezorgd, dus je hoeft er de deur niet eens voor uit. Betaling kan bij de aflevering, contant of met een tikkie.

Wil je van dit prachtige aanbod gebruik maken, dan kun je de rollade(s) vóór 16 november as. bij ons bestellen via de contactgegevens op de website.

 

 

p.s. die rollade smaakt niet alleen lekker met de kerstdagen!

Door |2022-10-10T18:22:36+02:00oktober 10th, 2022|Bargzangers|Reacties uitgeschakeld voor Rollade Actie 2022
Ga naar de bovenkant