Op 16 december 2022 reisde een grote groep Bargzangers, velen vergezeld van hun partner, per touringcar af naar de Orchideeënhoeve te Luttelgeest.

Terwijl we ons installeerden op de plaats waar we zouden gaan zingen, verspreiden de partners zich over  de Orchideeënhoeve. Een omvangrijk complex met vele attracties en bezienswaardigheden daar waar het gaat om orchideeën.

Het complex was versierd in volle kersttooi en dat werd door ons nog een extra opgeluisterd door het veelvuldig gerepeteerde kerstrepertoire ten gehore te brengen.

In twee sessies van ongeveer 3 kwartier zongen vrolijke, ingetogen en soms tot nadenken stemmende kerstliedjes, terwijl de bezoekers van de Orchideeënhoeve meestal stil bleven staan om naar ons te luisteren.

Nu was er die avond ook nog de kwartfinale van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar waar Nederland de bal in het Argentijnse doel probeerde te proppen.  Reden genoeg om niet in Luttelgeest te gaan zingen, maar thuis lekker op de bank naar de tv te kijken. Maar nee, de Bargzangers, ook voetballiefhebbers, kozen er toch massaal voor om te gaan zingen.

Op de terugreis werd in de bus de wedstrijd via de mobiele telefoons gevolgd en het bleek al snel dat we weinig hadden gemist, want de Argentijnen propten meer ballen in het doel dan wij.

Wij hadden daar in Luttelgeest in ieder geval veel plezier, of al die tv-kijkers thuis of op de tribune in Qatar dat ook hadden valt te betwijfelen.