Vrijdagmorgen 16 december 2022 hebben we voor de 2e keer dit jaar gezongen voor de bewoners van zorgcentrum De Dante in Ommen.

Om 9.30 uur werden we verwelkomt door een aantal gastvrouwen en voorzien van koffie of thee.

Hoewel we waren gekomen voor een kerstconcert, kon er niet aan ontkomen worden aandacht te schenken aan Ellen die deze dag 25 jaar werkzaam is bij de Baalderborg Groep. Zij kreeg allerlei cadeaus en van ons ontving ze naast een bos bloemen ook nog een luidkeels gezongen”: Lang zal ze leven. Ellen glunderde  van plezier. Daarna hebben we dit lied herhaald voor een aantal jarige bewoners.

Ons kerstrepertoire werd vrolijk meegezongen.

In de pauze werden we getrakteerd op een roomsoes bij de koffie. Na deze traktatie vervolgden we ons optreden waarbij zelfs de voetjes van de vloer kwamen met natuurlijk het hoogtepunt: de polonaise!

Zoals we gewend zijn voegden ook deze keer weer spontaan enige bewoners zich bij ons koor en natuurlijk was de gitaarspeler ook van de partij.

Een jonge bewoner hielp Mieke met de kleine instrumenten. Toen hij daar op een gegeven moment mee aan de haal ging moest Mieke tijdens het dirigeren alle zeilen bijzetten om die spullen weer terug te krijgen en weg te stoppen. Het was hilarisch om dat te zien.

Het was al met al weer een gezellige morgen en altijd weer fijn om voor deze mensen te mogen optreden. Zij hadden plezier en wij zeker niet minder!