Het is misschien ongebruikelijk om een oecumenische kerkdienst aan te vangen met: “het kleine café aan de haven”. Maar niet als de Bargzangers bij de Tentviering tijdens het Sukerbietenfeest op 7 augustus 2022 in Lemelerveld aanwezig zijn. Deze keer versterkt met de dames van The Voices waardoor er aan de muzikale scheiding der seksen een einde kwam en we een bont muzikaal gezelschap vormden.

Als voorbereiding op deze gebeurtenis repeteerden de beide koren de dag daarvoor in de Brugkerk waar het al snel een gezellige gemengde boel werd. En dat het gezellig was bleek wel in de viering.

Zelfs de doorgaans wat serieuze liturgische liedjes klonken fris en vrolijk door de bijna overbezette tent waar de “tentgangers” van hartenlust meezongen.

Het thema van de dienst was “Water bij de wijn?” Dat leverde genoeg stof op tot overpeinzingen van pastor Joop Butti en dominee Georg Naber. Die overpeinzingen deden ze trouwens in een aansprekende sketch aan de (voor deze gelegenheid gemaakte) bar.

Alle ingrediënten waren aanwezig om er een geen standaard kerkdienst van te maken. Dat zou mogelijk  tot kritische opmerkingen kunnen leiden. Maar niets van dit alles, het werd een vrolijke dienst, misschien wel door het thema maar zeker ook door ons en The Voices!
Het was fantastisch om te doen en blij dat we erbij waren!

Maar bij ons volgend optreden is de scheiding der seksen weer een feit en zingen we weer als vanouds…… alleen met de mannen, dus geen water bij de wijn!!